”Siis hakija oli niin paljon parempi kuin hänen CV:stä olisi ikinä uskonut!” on kommentti, jonka meidän toimistollamme välillä kuulee.

Jos tunsit nyt piston sydämessä, tässä sinulle pikaohjeet, joilla pääset alkuun CV:si päivittämisestä aktiiviseen työnhakuun.

Voit käydä lataamassa LEADin valmiin cv-pohjan ja lisätä sinne vain omat tietosi. Samalla voit käy kurkkaamassa meidän avoimet tehtävät ja pistää päivitetyn CV:si työnhakuun!

Tässä vielä vinkkejä CV:n sisältöön:

  1. CV:n ainoa tarkoitus on toimia herättäjänä. Sen kuuluu herättää lukijassaan kiinnostusta niin paljon, että rekrytoija haluaa tavata sinut haastattelun merkeissä ja kuulla sinun osaamisestasi lisää. Mieti, mikä sinun osaamisessasi on kiinnostavaa, oleellista ja erityisesti, mistä haluat tulla tunnistetuksi. Älä oleta, että joku muu löytää sinun sinne huolella jemmaaman timantin. Vastuu viestistä on sinulla, joten pidä huoli, että haluamasi asiat nousevat selvästi esille.

 

  1. Hyvin kiteytetty tiivistelmä sinun osaamisestasi ja tulevaisuuden tavoitteistasi on yksi tärkeimmistä kohdista CV:tä. Mieti tarkkaan, ota aikaa ja pohdiskele, millaisen viestin haluat antaa. Kirjoita ja kysy ulkopuolisen mielipidettä, jos mahdollista.

 

  1. Nosta esille osaaminen. Tunnollisen tarkka tilitys koko työuran jokaisesta vaiheesta, päivämääristä yms. ei ole tarpeen. Jos sinulla on paljon työnantajia tai toteutuneita projekteja, jaottele tekemisesi vahvimpien osaamisalueittesi mukaan. Eli jos olet esimerkiksi useammassa tehtävässä toiminut asiakaspalvelutehtävissä, niin kerro tiivistetysti, mitä se on tarkoittanut kohdallasi. Lisää alle ranskalaisilla viivoilla missä kaikissa tehtävissä, yrityksessä ja milloin olet tätä osaamista hyödyntänyt.

 

  1. Mieti miltä näytät A4:nä pöydällä ja ruudulla. Selkeys, jäsennelty sisältö ja toimiva formaatti ovat tässä kohtaa avainsanoja. Viimeisin osaaminen, koulutus tms. aina ensimmäiseksi ja pyri kiteyttämään osaamisesi yhteen A4-paperiin. Se voi olla kaksipuolinen, mutta muista säilyttää väljyys. Tallenna lopuksi PDF-formaattiin ja tarkista vielä kerran yhteystietosi.

 

Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle apua ja löydämme sinutkin meidän hakijoistamme!

Etsimme koko ajan erilaisten toimeksiantajiemme puolesta monenlaisia osaajia. Oli kyseessä tuore tai kokenut konkari, hyvästä CV:stä osaajan tunnistaa helposti.

P.S. Niin ja se henkilökuva on aina kiva yllätys.