Tässä artikkelisarjassa pääsemme tutustumaan Tampereen Elisan Yritysmyyjien tarinoihin ja kokemuksiin. Tällä kertaa tutustumme Janiin ja Minnaan, jotka toimivat samassa tehtävässä Elisalla, mutta omaavat hyvin erilaiset taustat. Myyntityöhön ei siis vaadita tiettyä kokemusta tai taustaa – pääasia että intoa, asennetta ja oppimishalua löytyy!

Miten Jani ja Minna ovat löytäneet tiensä yritysmyynnin pariin?

Jani Korpela – jääkiekon parista myyntityöhön

Jääkiekkotaustainen Jani innostui hakemaan Elisalle töihin noin vuosi sitten. Tällöin Janilla ei vielä ollut lainkaan myyntikokemusta, mutta myyntityö oli kuitenkin aina houkuttanut. Myyntityö osoittautuikin Janille juuri sopivaksi, sillä urheilutaustan myötä tavoitteellisuus ja tuloshakuisuus tulivat häneltä jo niin luonnostaan. Siksi Jani rohkaisee kaikkia hakemaan tehtävään, taustasta ja kokemuksesta riippumatta:

”Tässä työssä aiempaa kokemusta ei välttämättä tarvita. Rohkeus ja halu menestyä ovat avainasemassa. Elisalla perehdytetään hyvin, eikä tarvitse olla mikään velho tietokoneiden kanssa. Kaikkeen oppii! Täällä saa olla oma itsensä ja myyntiä voi tehdä omalla tyylillä.”

Myyjän työssä Jania motivoi myös mahdollisuus vaikuttaa omaan palkkaan: ”Kun tavoitteisiin pääsee, näkyy se konkreettisesti omassa tilipussissa. Koen, että työ sopii parhaiten sellaiselle ihmiselle, joka haluaa haastaa itseään.”

Minna Sillantie – haasteita ja uuden oppimista kokeneellekin myyjälle

Yritysmyyntitiimin myyntikonkari, Minna, on toiminut Yritysmyyjänä Elisalla reilut 2 vuotta. Aloittaessaan Elisalla, oli Minnalla jo runsaasti aiempaa kokemusta myyntialalta. Siitä huolimatta työssä on ollut hänelle juuri sopivasti haastetta ja mielenkiintoa. Minna kertookin viihtyneensä Elisalla erinomaisesti:

”Tämä on mukava työpaikka kaiken kaikkiaan. Palkkaan voi omalla tekemisellä vaikuttaa, koulutusta saa jatkuvasti ja tietysti työkaverit ja esimiehet on ihan huippuja.”

Minnan työnkuva on kehittynyt tasaisesti työsuhteen aikana. Hänelle on muodostunut omia vastuuasiakkuuksia ja hoidettavien asiakkuuksien määrä on lisääntynyt. Lisäksi tuotevalikoima, jota hän on päässyt asiakkaille tarjoamaan, on laajentunut huomattavasti. Uusia asioita pääsee siis oppimaan jatkuvasti.

”Täällä oppii tosi paljon. Vaikka tämä olisi se ensimmäinen työ, niin täällä oppii ottamaan vastuuta niin itsestään kuin työstään. Suosittelen tätä paikkaa avoimelle, vastaanottavaiselle, ahkeralle ja reippaalle ihmiselle!”

Toivotamme Minnalle ja Janille menestystä työhön ja onnistuneita kauppoja!

Hae sinäkin Yritysmyyjäksi Elisalle!